Sladké bramborové vafle
Hvězdou dnešního časopisu jsou sladké bramborové vafle Díky své oranžové barvě, vydatné chuti a rychlé přípravě jsou dokonalou kombinací vizuální elegance a kulinářské jedinečnosti. Naše vafle také obohacujeme parmazánem, chilli a muškátovým oříškem, což je velmi zvláštní prvek, který vyvažuje sladkou chuť sladkých brambor. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
2 sladké brambory každá cca 200 g | |
2 vejce | |
4lžíce mouky | |
30 g parmezánu | |
1/2 červené papriky čerstvé nebo chilli vločky | |
1 lžíce rostlinného oleje | |
1špetka muškátového oříšku | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 vaflovač | |
1 kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
469
Kalorie
64 g
Sacharidy
15 g
Tuky
15 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
oloupejte a najemno nastrouhejte sladké brambory. Nastrouhejte polovinu parmazánu. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
Těsto promíchejte. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
3.
Pečení vaflí
Rozpalte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Těsto rovnoměrně rozetřete a vafle pečte asi 7 minut dozlatova. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.