Kachní prsa

Kachní prsa s bylinkovo-pomerančovou krustou – nejenže to zní velmi chutně, ale také to skvěle vypadá. Ideální pokrm k podávání během Vánoc nebo jiných svátků. Ještě jste se neodvážili vyzkoušet kachnu? V našem receptu vám ukážeme, jak ji dokonale připravit. Recept je velmi jednoduchý a kachnu můžete po upečení nechat v troubě, dokud nedosáhne ideální teploty. Maso tak zůstane pěkně šťavnaté. Mimochodem, ke kachnímu masu se velmi dobře hodí domácí červené zelí, bramborová příloha nebo růžičková kapusta. Proč to nezkusit hned dnes!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 kachní prsa
1/2svazku rozmarýnu
1/2 svazku tymiánu
1 pomeranč
1lžíce másla
2lžíce pomerančového džemu
200 ml kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Forma na pečení
Teploměr na maso nepovinné

Nutriční informace

679 Kalorie
12 g Sacharidy
53 g Tuky
37 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Maso omyjte ve studené vodě, osušte a ostrým nožem udělejte příčný řez na straně kůže (pozor, abyste maso neprořízli). Bylinky omyjeme, osušíme a odtrhneme listy ze stonku. Nakrájejte na jemno. Omyjte pomeranč, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Bylinky smíchejte s pomerančovým džemem, polovinou šťávy, kůrou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
2.

Kachní prsa opečte

Rozpalte pánev na středním plameni. Kachní prsa opečte kůží dolů, dokud kůže nezhnědne a není křupavá. Poté maso otočte a krátce opečte i z druhé strany.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Troubu předehřejte na 160 °C.
Označit jako dokončené
4.

Upravte kachní prsa

Kachní prsa vložte do pekáče a potřete je z kůže směsí bylinek a pomeranče. Nechte péct v troubě, dokud kachna nedosáhne uprostřed teploty 65 °C.
Označit jako dokončené
5.

Připravte omáčku

Na pánvi rozpusťte máslo. Přilijte vývar a přidejte zbylou pomerančovou šťávu. V případě potřeby zahustěte trochou škrobu a dochuťte solí a pepřem. Servírování: Kachní prsa vyjměte z trouby, nechte je 5 minut odpočinout a poté je nakrájejte na porce a podávejte podle chuti.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF