Kachní prsa
Kachní prsa s bylinkovo-pomerančovou krustou – nejenže to zní velmi chutně, ale také to skvěle vypadá. Ideální pokrm k podávání během Vánoc nebo jiných svátků. Ještě jste se neodvážili vyzkoušet kachnu? V našem receptu vám ukážeme, jak ji dokonale připravit. Recept je velmi jednoduchý a kachnu můžete po upečení nechat v troubě, dokud nedosáhne ideální teploty. Maso tak zůstane pěkně šťavnaté. Mimochodem, ke kachnímu masu se velmi dobře hodí domácí červené zelí, bramborová příloha nebo růžičková kapusta. Proč to nezkusit hned dnes!
Ingredience
Počet porcí
2 kachní prsa | |
1/2svazku rozmarýnu | |
1/2 svazku tymiánu | |
1 pomeranč | |
1lžíce másla | |
2lžíce pomerančového džemu | |
200 ml kuřecího vývaru | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Forma na pečení | |
Teploměr na maso nepovinné |
Nutriční informace
679
Kalorie
12 g
Sacharidy
53 g
Tuky
37 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Maso omyjte ve studené vodě, osušte a ostrým nožem udělejte příčný řez na straně kůže (pozor, abyste maso neprořízli). Bylinky omyjeme, osušíme a odtrhneme listy ze stonku. Nakrájejte na jemno.
Omyjte pomeranč, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Bylinky smíchejte s pomerančovým džemem, polovinou šťávy, kůrou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
2.
Kachní prsa opečte
Rozpalte pánev na středním plameni. Kachní prsa opečte kůží dolů, dokud kůže nezhnědne a není křupavá. Poté maso otočte a krátce opečte i z druhé strany.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 160 °C.
Označit jako dokončené
4.
Upravte kachní prsa
Kachní prsa vložte do pekáče a potřete je z kůže směsí bylinek a pomeranče. Nechte péct v troubě, dokud kachna nedosáhne uprostřed teploty 65 °C.
Označit jako dokončené
5.
Připravte omáčku
Na pánvi rozpusťte máslo. Přilijte vývar a přidejte zbylou pomerančovou šťávu. V případě potřeby zahustěte trochou škrobu a dochuťte solí a pepřem. Servírování: Kachní prsa vyjměte z trouby, nechte je 5 minut odpočinout a poté je nakrájejte na porce a podávejte podle chuti.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.