Lososové crostini

Lososové crostini jako rafinovaný předkrm vánočního menu. Na tuto malou pastvu pro oči se nebudete moci přestat dívat! Přitom jsou tak jednoduché: bageta se smetanovým sýrem a uzeným lososem, okurka a kousek manga. Zvláštností je tvar malé jedličky s hvězdičkami, která se velmi snadno a rychle vyrábí. Ukážeme vám, jak na to.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 malá bageta
150 g smetanového sýra
200 g uzeného lososa
1 okurka
1 mango
1 stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
12 Párátko
1 malé vykrajovátko na hvězdy volitelné

Nutriční informace

101 Kalorie
12 g Sacharidy
3 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Bagetu nakrájejte na 12 plátků silných přibližně 2 cm. Česnek oloupejte. Mango rozkrojte od pecky a vykrojte 12 malých hvězdiček (nebo je nakrájejte ostrým nožem). Okurku omyjte a nastrouhejte resp. nakrájejte na jemná kolečka.
Označit jako dokončené
2.

Osmažte bagetu dozlatova

Plátky bagety osmažte na pánvi na středním plameni na olivovém oleji z obou stran dozlatova a poté je potřete česnekem.
Označit jako dokončené
3.

Lososové crostini

Plátky bagety potřete smetanovým sýrem, osolte a opepřete a položte na ně plátek uzeného lososa. Na párátko navlékněte plátek okurky, který se postupně rozšiřuje zleva doprava a tvoří jedličku. Na plátek bagety napíchněte hvězdičku. Postup opakujte se všemi plátky bagety.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF