Perník
Perníková bábovka s vánoční ozdobou: zdobená bábovka je opravdovým zážitkem. Velmi chutný je také vánoční koláč s čokoládou, skořicí, perníkovým kořením apod. Recept je velmi jednoduchý: těsto smíchejte v kuchyňském robotu a vložte ho do formy na pečení. A po vychladnutí je čas na zdobení. Na každý kousek jsme namalovali malou jedličku polevou a pak jsme je ozdobili. Jaká je vaše oblíbená vánoční dekorace?
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
300 g mouky | |
200 g cukru | |
250 g másla | |
4 vejce | |
6lžic kakaového prášku | |
1sáček vanilkového cukru | |
1sáček prášku do pečiva | |
3lžičky perníkového koření | |
1lžička skořice | |
1lžička zázvorového prášku | |
3kapky rumového aroma | |
150 ml mléka | |
3lžíce pomerančové marmelády | |
1balení zelené dortové polevy | |
Drobenka podle vašeho výběru |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
Forma na pečení |
Nutriční informace
544
Kalorie
60 g
Sacharidy
30 g
Tuky
8 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Máslo nechte roztát na pokojovou teplotu. Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte všechny zbývající ingredience a rozmixujte je dohladka.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na pečení vymažte nebo vyložte pečicím papírem.
Označit jako dokončené
3.
Pečení dortu
Těsto nalijte do dortové formy. Koláč pečte v troubě asi 40 minut. Proveďte test pomocí špejle. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
4.
Ozdobte
Pro zdobení ve stylu jedle rozpusťte zelenou polevu a na dílky nakreslete stále se zvětšující čáry. Ozdobte posypkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.