Hovězí pečeně Sous-vide

Příprava hovězí pečeně sous-vide je opravdu dobrý nápad. Díky způsobu vaření ve vakuovém sáčku se v mase dokonale zachovají chutě, maso se propeče na správném místě a díky rychlému skoku do rozpálené pánve získá pikantní křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se sami! Hledáte přílohu? Pak byste se rozhodně měli podívat na naše recepty na přílohy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg hovězího masa
2snítky tymiánu
2snítky rozmarýnu
2lžičky černého pepře
20 g másla
Pomůcky
1 vařič sous vide
1 vakuový sáček a vakuový tlakový hrnec

Nutriční informace

240 Kalorie
0 g Sacharidy
10 g Tuky
37 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte rostbíf

Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou, osušte, odstraňte tuk a případně stříbrnou kůži. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Koření a vakuovaní

Dochuťte černým pepřem. Maso vakuově uzavřete s 10 g másla a bylinkami.
Označit jako dokončené
3.

Vařte hovězí roštěnou

Předehřejte vodní lázeň s vařičem sous vide na 60 °C a vařte hovězí maso 4 hodiny.
Označit jako dokončené
4.

Pečeme roštěnou

Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a maso na něm asi 30 sekund opékejte ze všech stran.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF