T-Bone steak z grilu

Zdá se vám grilování T-bone steaku vždy příliš složité? Není! Důležitá je správná technika! Dnes vám ukážeme, jak nejraději grilujeme steak T-bone. To znamená, že maso nejprve grilujeme ze všech stran na maximální teplotu a poté dusíme na nepřímém žáru (tj. maso není vystaveno přímému žáru). Aby se vám to dařilo, je nejlepší použít gril s poklopem. Nejjednodušší je to s plynovým grilem, ale funguje i kotlíkový gril. Vyzkoušejte to! Tip: Pro jistotu můžete během pečení masa použít také teploměr na maso. Pro středně propečený steak je ideální teplota jádra 54 °C.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 T-bone steaky asi 3 cm silné
hrubá sůl
Pomůcky
1 plynový gril
1 grilovací kleště

Nutriční informace

987 Kalorie
2 g Sacharidy
32 g Tuky
172 g Bílkoviny

Postup

1.

Opláchněte steak

Steak opláchněte pod studenou vodou a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Připravte gril

Předehřejte gril na co nejvyšší teplotu, ale udržujte nepřímou zónu (například u plynového grilu se 4 hořáky můžete zapnout dva levé hořáky, ale dva pravé nechat vypnuté).
Označit jako dokončené
3.

Grilovaný steak

Steak T-bone grilujte na přímém žáru asi 3 minuty z každé strany (pro extra pěkné grilovací stopy ho můžete v polovině grilování otočit o 45-90°).
Označit jako dokončené
4.

Nechte steak vařit

Steak položte na část grilu, která není vystavena přímému žáru, a nechte ho asi 10 minut opékat. Před krájením nechte steak krátce odpočinout, aby se šťáva z masa optimálně rozdělila. Nakrájejte je na plátky, posypte solí a vychutnejte si je.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF