Hovězí pečeně Sous-vide
Příprava hovězí pečeně sous-vide je opravdu dobrý nápad. Díky způsobu vaření ve vakuovém sáčku se v mase dokonale zachovají chutě, maso se propeče na správném místě a díky rychlému skoku do rozpálené pánve získá pikantní křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se sami! Hledáte přílohu? Pak byste se rozhodně měli podívat na naše recepty na přílohy!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
1 kg hovězího masa | |
2snítky tymiánu | |
2snítky rozmarýnu | |
2lžičky černého pepře | |
20 g másla |
Pomůcky
1 vařič sous vide | |
1 vakuový sáček a vakuový tlakový hrnec |
Nutriční informace
240
Kalorie
0 g
Sacharidy
10 g
Tuky
37 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte rostbíf
Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou, osušte, odstraňte tuk a případně stříbrnou kůži. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Koření a vakuovaní
Dochuťte černým pepřem. Maso vakuově uzavřete s 10 g másla a bylinkami.
Označit jako dokončené
3.
Vařte hovězí roštěnou
Předehřejte vodní lázeň s vařičem sous vide na 60 °C a vařte hovězí maso 4 hodiny.
Označit jako dokončené
4.
Pečeme roštěnou
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a maso na něm asi 30 sekund opékejte ze všech stran.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.