Hovězí pečeně Sous-vide

Příprava hovězí pečeně sous-vide je opravdu dobrý nápad. Díky způsobu vaření ve vakuovém sáčku se v mase dokonale zachovají chutě, maso se propeče na správném místě a díky rychlému skoku do rozpálené pánve získá pikantní křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se sami! Hledáte přílohu? Pak byste se rozhodně měli podívat na naše recepty na přílohy!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
1 kg hovězího masa
2snítky tymiánu
2snítky rozmarýnu
2lžičky černého pepře
20 g másla
Pomůcky
1 vařič sous vide
1 vakuový sáček a vakuový tlakový hrnec

Nutriční informace

240 Kalorie
0 g Sacharidy
10 g Tuky
37 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte rostbíf

Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou, osušte, odstraňte tuk a případně stříbrnou kůži. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Koření a vakuovaní

Dochuťte černým pepřem. Maso vakuově uzavřete s 10 g másla a bylinkami.
Označit jako dokončené
3.

Vařte hovězí roštěnou

Předehřejte vodní lázeň s vařičem sous vide na 60 °C a vařte hovězí maso 4 hodiny.
Označit jako dokončené
4.

Pečeme roštěnou

Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a maso na něm asi 30 sekund opékejte ze všech stran.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF

Napsat komentář