Hovězí pečeně Sous-vide
Příprava hovězí pečeně sous-vide je opravdu dobrý nápad. Díky způsobu vaření ve vakuovém sáčku se v mase dokonale zachovají chutě, maso se propeče na správném místě a díky rychlému skoku do rozpálené pánve získá pikantní křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se sami! Hledáte přílohu? Pak byste se rozhodně měli podívat na naše recepty na přílohy!
Ingredience
Počet porcí
1 kg hovězího masa | |
2snítky tymiánu | |
2snítky rozmarýnu | |
2lžičky černého pepře | |
20 g másla |
Pomůcky
1 vařič sous vide | |
1 vakuový sáček a vakuový tlakový hrnec |
Nutriční informace
240
Kalorie
0 g
Sacharidy
10 g
Tuky
37 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte rostbíf
Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou, osušte, odstraňte tuk a případně stříbrnou kůži. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Koření a vakuovaní
Dochuťte černým pepřem. Maso vakuově uzavřete s 10 g másla a bylinkami.
Označit jako dokončené
3.
Vařte hovězí roštěnou
Předehřejte vodní lázeň s vařičem sous vide na 60 °C a vařte hovězí maso 4 hodiny.
Označit jako dokončené
4.
Pečeme roštěnou
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a maso na něm asi 30 sekund opékejte ze všech stran.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.