Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly

Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rychlý a neodolatelný recept. Dnes ho dokonce děláme s našimi domácími noky. Když jsou uvařené a orestované, zbývá už jen připravit nebeskou smetanovou omáčku. A je hotová za 10 minut. Opravdu dobrý a rychlý recept, který je ideální i pro předpřípravu a pozdější konzumaci. Je pro vás gorgonzola příliš silná? Omáčka je výborná také s nastrouhaným parmazánem, burratou nebo jiným sýrem, který se dobře rozpouští. Buďte kreativní!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4porce noků lze také zakoupit
1lžíce rostlinného oleje
200 ml smetany na vaření nebo alternativní krém
150 g špenátových listů mražených nebo čerstvých
50 g gorgonzoly
1 stroužek česneku
1/2 svazku petrželky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

407 Kalorie
61 g Sacharidy
11 g Tuky
11 g Bílkoviny

Postup

1.

Smažení noků

Uvařené noky osmažte na rostlinném oleji ze všech stran dozlatova. Odložíme stranou.
Označit jako dokončené
2.

Příprava přísad

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké pásky. Gorgonzolu nakrájejte na větší kostky. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Připravte omáčku

Na pánvi osmahněte česnek. Přilijte smetanu na vaření. Přidejte špenát, gorgonzolu, bazalku, sůl a pepř a vařte asi 5 minut, dokud špenát nezmenší svůj objem a omáčka nezíská krémovou konzistenci. Podávejte s noky.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF