Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly

Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rychlý a neodolatelný recept. Dnes ho dokonce děláme s našimi domácími noky. Když jsou uvařené a orestované, zbývá už jen připravit nebeskou smetanovou omáčku. A je hotová za 10 minut. Opravdu dobrý a rychlý recept, který je ideální i pro předpřípravu a pozdější konzumaci. Je pro vás gorgonzola příliš silná? Omáčka je výborná také s nastrouhaným parmazánem, burratou nebo jiným sýrem, který se dobře rozpouští. Buďte kreativní!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
4porce noků lze také zakoupit
1lžíce rostlinného oleje
200 ml smetany na vaření nebo alternativní krém
150 g špenátových listů mražených nebo čerstvých
50 g gorgonzoly
1 stroužek česneku
1/2 svazku petrželky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

407 Kalorie
61 g Sacharidy
11 g Tuky
11 g Bílkoviny

Postup

1.

Smažení noků

Uvařené noky osmažte na rostlinném oleji ze všech stran dozlatova. Odložíme stranou.
Označit jako dokončené
2.

Příprava přísad

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké pásky. Gorgonzolu nakrájejte na větší kostky. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Připravte omáčku

Na pánvi osmahněte česnek. Přilijte smetanu na vaření. Přidejte špenát, gorgonzolu, bazalku, sůl a pepř a vařte asi 5 minut, dokud špenát nezmenší svůj objem a omáčka nezíská krémovou konzistenci. Podávejte s noky.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF

Napsat komentář