Řepový salát

Salát z červené řepy je ideální pro podzimní menu. Ano, protože saláty nemusí být vždy jen letní. Tento salát získá úžasnou chuť, když do něj přidáte křupavé vlašské ořechy a sladkou zemitou červenou řepu. Jako zálivku rádi používáme náš medovo-hořčičný dresink, protože celou kompozici pěkně doplňuje. Ať už jako předkrm, příloha nebo mezichod: Tento salát si nesmíte nechat ujít!

Ingredience

Počet porcí
200 g polního salátu
1/2 okurky
200 g koktejlových rajčat
50 g vlašských ořechů
200 g červené řepy předvařené
100 g kozího sýra Případně sýr feta
1svazek petrželky
1/4svazku máty
1porce medovo-hořčičného dresinku
sůl a pepř k dochucení

Nutriční informace

233 Kalorie
8 g Sacharidy
19 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Polní salát omyjte a osušte. Okurky a rajčata omyjte a nakrájejte. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Mátu a petrželku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Kozí sýr nakrájejte na kostičky nebo rozdrobte.
Označit jako dokončené
2.

Podáváme salát

Všechny ingredience dejte do salátové mísy a zalijte dresinkem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF