Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly
Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rychlý a neodolatelný recept. Dnes ho dokonce děláme s našimi domácími noky. Když jsou uvařené a orestované, zbývá už jen připravit nebeskou smetanovou omáčku. A je hotová za 10 minut. Opravdu dobrý a rychlý recept, který je ideální i pro předpřípravu a pozdější konzumaci. Je pro vás gorgonzola příliš silná? Omáčka je výborná také s nastrouhaným parmazánem, burratou nebo jiným sýrem, který se dobře rozpouští. Buďte kreativní!
Ingredience
Počet porcí
4porce noků lze také zakoupit | |
1lžíce rostlinného oleje | |
200 ml smetany na vaření nebo alternativní krém | |
150 g špenátových listů mražených nebo čerstvých | |
50 g gorgonzoly | |
1 stroužek česneku | |
1/2 svazku petrželky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
407
Kalorie
61 g
Sacharidy
11 g
Tuky
11 g
Bílkoviny
Postup
1.
Smažení noků
Uvařené noky osmažte na rostlinném oleji ze všech stran dozlatova. Odložíme stranou.
Označit jako dokončené
2.
Příprava přísad
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké pásky. Gorgonzolu nakrájejte na větší kostky. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.
Připravte omáčku
Na pánvi osmahněte česnek. Přilijte smetanu na vaření. Přidejte špenát, gorgonzolu, bazalku, sůl a pepř a vařte asi 5 minut, dokud špenát nezmenší svůj objem a omáčka nezíská krémovou konzistenci. Podávejte s noky.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.