Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly
Gnocchi v omáčce ze špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rychlý a neodolatelný recept. Dnes ho dokonce děláme s našimi domácími noky. Když jsou uvařené a orestované, zbývá už jen připravit nebeskou smetanovou omáčku. A je hotová za 10 minut. Opravdu dobrý a rychlý recept, který je ideální i pro předpřípravu a pozdější konzumaci. Je pro vás gorgonzola příliš silná? Omáčka je výborná také s nastrouhaným parmazánem, burratou nebo jiným sýrem, který se dobře rozpouští. Buďte kreativní!
Ingredience
Počet porcí
| 4porce noků lze také zakoupit | |
| 1lžíce rostlinného oleje | |
| 200 ml smetany na vaření nebo alternativní krém | |
| 150 g špenátových listů mražených nebo čerstvých | |
| 50 g gorgonzoly | |
| 1 stroužek česneku | |
| 1/2 svazku petrželky | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Nutriční informace
					407
											Kalorie
									
							
					61 g
											Sacharidy
									
							
					11 g
											 Tuky
									
							
					11 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Smažení noků
Uvařené noky osmažte na rostlinném oleji ze všech stran dozlatova. Odložíme stranou. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava přísad
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké pásky. Gorgonzolu nakrájejte na větší kostky.  Petrželku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Připravte omáčku
Na pánvi osmahněte česnek. Přilijte smetanu na vaření. Přidejte špenát, gorgonzolu, bazalku, sůl a pepř a vařte asi 5 minut, dokud špenát nezmenší svůj objem a omáčka nezíská krémovou konzistenci. Podávejte s noky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




