Čokoládová zmrzlina ze zmrzlinovače

Domácí zmrzlina z hořké čokolády

Zmrzlina z hořké čokolády: tento recept je pro všechny milovníky čokolády! Osvěžující zmrzlina je neuvěřitelně čokoládová, rozplývá se v ústech a je plná chuti. Recept je tak jednoduchý, že si na něm pochutnáte za méně než hodinu. Pochoutku můžete také uchovávat v mrazáku a mlsat, kdykoli na ni dostanete chuť. Aby byla zmrzlina opravdu tmavá a chutná, použijte 150 g čokolády s 80 % kakaa. Vyzkoušejte si to sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 ml plnotučného mléka
200 ml smetany
50 g kakaa na pečení
150 g hořké čokolády s 80 % kakaa
80 g cukru
Pomůcky
Zmrzlinovač

Nutriční informace

500 Kalorie
33 g Sacharidy
36 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Čokoládu nakrájejte. 2/3 čokolády s cukrem, smetanou a mlékem přiveďte k varu. Vmíchejte kakao na pečení a vařte, dokud se vše nerozpustí. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 40 minut. Během posledních 3 minut vmíchejte zbývající čokoládu.
Označit jako dokončené

Poznámky

Můžete rozpustit všechnu čokoládu nebo si část čokolády nechat a přidat ji do zmrzlinové směsi jako čokoládové lupínky (jak je popsáno v receptu).
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF