Velikonoční vafle

Velikonoční vafle: takhle si představujeme velikonoční snídani. Základem jsou poctivé batátové vafle s nasládlou chutí. Podávejte s pošírovaným vejcem zabaleným do hnízda z čerstvého avokáda. Pohrajte si s aranžmá, přidejte pažitku na ozdobu a máte opravdu výjimečnou velikonoční snídani nebo dokonce velikonoční brunch. Tip: Velikost jedné porce najdete na naší fotografii.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
6 porcí batátových vaflí
2 ztracená vejce
1 avokádo
1/2svazku pažitky
1lžička citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

1.671 Kalorie
193 g Sacharidy
62 g Tuky
51 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte avokádo

Rozpulte avokádo, vyjměte pecku a oloupejte ho. Položte ji řeznou stranou dolů na prkénko a nakrájejte ji příčně na tenké plátky. Rukama postupně vytvarujte avokádo do tvaru hnízda, jak je znázorněno na našem obrázku.
Označit jako dokončené
2.

Naaranžujte

Umyjte pažitku, osušte ji a nakrájejte nadrobno. Na talíř položte oplatky do trojúhelníku, doprostřed dejte avokádové hnízdo a do hnízda vložte vejce. Ozdobte pažitkou, solí a pepřem. Avokádo pokapejte citronovou šťávou. Vejce rozklepněte těsně před jídlem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližné a vycházejí z uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF