Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat je opravdovým potěšením pro duši. Příprava je jednoduchá a rychlá, chuť dokonale lahodná. V podstatě dáte všechny ingredience na tác, opečete je, uděláte z nich pyré a máte teplé jídlo, které je skutečnou odměnou po dlouhém dni. Náš tip: polévku můžete také zamrazit, a když nestíháte vařit, je to, jako byste ji našli. Je to jídlo, které můžete mít vždy po ruce v mrazáku. Zní to pro vás jako dobrý plán? Pak se podívejte na náš jednoduchý recept!
Ingredience
Počet porcí
1 kg čerstvých rajčat | |
2 červené cibule | |
1 palička | |
2 červené papriky | |
1svazek čerstvé bazalky | |
1/4svazku čerstvé šalvěje | |
200 ml veganské smetany na vaření | |
700 ml zeleninového vývaru | |
2lžíce olivového oleje | |
1lžíce hnědého cukru | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér nepovinné | |
nebo ponorný mixér |
Nutriční informace
234
Kalorie
24 g
Sacharidy
21 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rajčata a papriky omyjte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na větší kousky. Cibuli oloupejte a rozčtvrťte. Odřízněte vrchní část česneku. Bazalku a šalvěj omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Příprava trouby
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.
Upečte zeleninu
Papriky, rajčata, cibuli a česnek vložte do zapékací misky. Pokapejte olivovým olejem, posypte cukrem, solí a pepřem. Pečte asi 30 minut, dokud není vše měkké a propečené.
Označit jako dokončené
4.
Polévkové pyré
Zeleninu, veganskou smetanu, zeleninový vývar, šalvěj a bazalku vložte do mixéru a rozmixujte při vysoké rychlosti na krémovou polévku. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
5.
Polévku zmrazte
Horkou polévku vložte do velkých zásobníků na kostky ledu, nechte vychladnout a vložte do mrazáku. Podle potřeby je vyjměte z mrazáku, rozmrazte na mírném ohni s přiklopeným víkem a vychutnejte si je.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.