Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat je opravdovým potěšením pro duši. Příprava je jednoduchá a rychlá, chuť dokonale lahodná. V podstatě dáte všechny ingredience na tác, opečete je, uděláte z nich pyré a máte teplé jídlo, které je skutečnou odměnou po dlouhém dni. Náš tip: polévku můžete také zamrazit, a když nestíháte vařit, je to, jako byste ji našli. Je to jídlo, které můžete mít vždy po ruce v mrazáku. Zní to pro vás jako dobrý plán? Pak se podívejte na náš jednoduchý recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg čerstvých rajčat
2 červené cibule
1 palička
2 červené papriky
1svazek čerstvé bazalky
1/4svazku čerstvé šalvěje
200 ml veganské smetany na vaření
700 ml zeleninového vývaru
2lžíce olivového oleje
1lžíce hnědého cukru
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixér nepovinné
nebo ponorný mixér

Nutriční informace

234 Kalorie
24 g Sacharidy
21 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rajčata a papriky omyjte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na větší kousky. Cibuli oloupejte a rozčtvrťte. Odřízněte vrchní část česneku. Bazalku a šalvěj omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Příprava trouby

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Upečte zeleninu

Papriky, rajčata, cibuli a česnek vložte do zapékací misky. Pokapejte olivovým olejem, posypte cukrem, solí a pepřem. Pečte asi 30 minut, dokud není vše měkké a propečené.
Označit jako dokončené
4.

Polévkové pyré

Zeleninu, veganskou smetanu, zeleninový vývar, šalvěj a bazalku vložte do mixéru a rozmixujte při vysoké rychlosti na krémovou polévku. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
5.

Polévku zmrazte

Horkou polévku vložte do velkých zásobníků na kostky ledu, nechte vychladnout a vložte do mrazáku. Podle potřeby je vyjměte z mrazáku, rozmrazte na mírném ohni s přiklopeným víkem a vychutnejte si je.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF