Velikonoční vafle
Velikonoční vafle: takhle si představujeme velikonoční snídani. Základem jsou poctivé batátové vafle s nasládlou chutí. Podávejte s pošírovaným vejcem zabaleným do hnízda z čerstvého avokáda. Pohrajte si s aranžmá, přidejte pažitku na ozdobu a máte opravdu výjimečnou velikonoční snídani nebo dokonce velikonoční brunch. Tip: Velikost jedné porce najdete na naší fotografii.
Ingredience
Počet porcí
6 porcí batátových vaflí | |
2 ztracená vejce | |
1 avokádo | |
1/2svazku pažitky | |
1lžička citronové šťávy | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
1.671
Kalorie
193 g
Sacharidy
62 g
Tuky
51 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte avokádo
Rozpulte avokádo, vyjměte pecku a oloupejte ho. Položte ji řeznou stranou dolů na prkénko a nakrájejte ji příčně na tenké plátky. Rukama postupně vytvarujte avokádo do tvaru hnízda, jak je znázorněno na našem obrázku.
Označit jako dokončené
2.
Naaranžujte
Umyjte pažitku, osušte ji a nakrájejte nadrobno. Na talíř položte oplatky do trojúhelníku, doprostřed dejte avokádové hnízdo a do hnízda vložte vejce. Ozdobte pažitkou, solí a pepřem. Avokádo pokapejte citronovou šťávou. Vejce rozklepněte těsně před jídlem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližné a vycházejí z uvedených složek. Odchylky jsou možné.