Valaiský Raclette

Valaiský raclette je klasickou variantou raclette. Dnes známe spíše raclette gril s malými pánvičkami a rozpáleným kamenem, na kterém si můžete připravit porce svých oblíbených pokrmů. Ve valaiském raclette se však sýr používá vcelku. Odříznutá strana se zahřívá pod topnou spirálou, dokud se horní vrstva pěkně neroztaví. Sýr se roztaví a podává se na chlebu nebo bramborách. Skutečný strop pro všechny milovníky sýrů!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg raclette sýra vcelku
1 kg brambor
1 malý vícezrnný chléb
Pomůcky
Raclette gril s držákem na sýr

Nutriční informace

781 Kalorie
54 g Sacharidy
41 g Tuky
44 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Brambory uvařte tak, aby se daly podávat teplé jako brambory ve slupce na raclette. Vícezrnný chléb nakrájejte na malé plátky.
Označit jako dokončené
2.

Roztavte sýr

Sýr raclette připevněte do držáku na sýr a pod vyhřívací spirálou nechte asi 5 miut, dokud nebude vrchní vrstva měkká a okraj křupavý. Sýr namažte na brambory, chléb nebo jiné ingredience a pochutnejte si!
Označit jako dokončené

Poznámky

Sýr raclette vcelku seženete na týdenním trhu, v dobře zásobených supermarketech nebo u pultu se sýry.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF