Valaiský Raclette
Valaiský raclette je klasickou variantou raclette. Dnes známe spíše raclette gril s malými pánvičkami a rozpáleným kamenem, na kterém si můžete připravit porce svých oblíbených pokrmů. Ve valaiském raclette se však sýr používá vcelku. Odříznutá strana se zahřívá pod topnou spirálou, dokud se horní vrstva pěkně neroztaví. Sýr se roztaví a podává se na chlebu nebo bramborách. Skutečný strop pro všechny milovníky sýrů!
Ingredience
Počet porcí
1 kg raclette sýra vcelku | |
1 kg brambor | |
1 malý vícezrnný chléb |
Pomůcky
Raclette gril s držákem na sýr |
Nutriční informace
781
Kalorie
54 g
Sacharidy
41 g
Tuky
44 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Brambory uvařte tak, aby se daly podávat teplé jako brambory ve slupce na raclette. Vícezrnný chléb nakrájejte na malé plátky.
Označit jako dokončené
2.
Roztavte sýr
Sýr raclette připevněte do držáku na sýr a pod vyhřívací spirálou nechte asi 5 miut, dokud nebude vrchní vrstva měkká a okraj křupavý. Sýr namažte na brambory, chléb nebo jiné ingredience a pochutnejte si!
Označit jako dokončené
Poznámky
Sýr raclette vcelku seženete na týdenním trhu, v dobře zásobených supermarketech nebo u pultu se sýry.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.