Tuňák tataki
Dnešním předkrmem z našeho rybího menu je tuňák tataki se salátem z mořských řas. Tataki je japonský způsob přípravy masa nebo ryb To znamená, že se ryba (nebo maso) marinuje a velmi krátce opeče z obou stran při velmi vysoké teplotě. Tímto způsobem získáte na povrchu pikantní kůrku a maso nebo ryba jsou uvnitř křehké a syrové. V našem receptu podáváme tuňáka tataki se salátem z mořských řas, několika klíčky a wasabi. Udělejte dojem na své hosty a vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
| 250 g tuňáka na sushi | |
| 10 g čerstvého zázvoru | |
| 1 stroužek česneku | |
| 1 lžíce sladkokyselé chilli omáčky | |
| 200 g salátu z mořských řas podle chuti | |
| 100 g klíčků ředkviček alternativa: čínské klíčky | |
| 5 g pasty wasabi podle chuti | 
Nutriční informace
					245
											Kalorie
									
							
					41 g
											Sacharidy
									
							
					4 g
											 Tuky
									
							
					17 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Marinádu promíchejte
Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s chilli omáčkou, medem a limetkovou šťávou. Tuňáka opláchněte pod studenou vodou a osušte. V marinádě je uložte do chladničky alespoň na 30 minut. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Opékání tuňáka
Rozpalte pánev a steak z tuňáka opékejte z obou stran po dobu 30 sekund.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Podávání tataki
Tuňáka nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s klíčky a salátem z mořských řas.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Salát z mořských řas a klíčky seženete na dobře zásobeném asijském trhu