Tarte flambée s bramborami
Tarte flambée s bramborami, pronikajícím horským sýrem, sladkými rajčaty a jablky. To je kombinace, která vám odteď navždy zůstane v hlavě. Protože tento neobvyklý a chutný pokrm je pro podzim jako stvořená. Rychle uhněťte klasické těsto na tarte flambée a připravte si ingredience na obložení těsta. Zvláštní upozornění: Pro tento tarte flambée jsme použili černá rajčata. Vyzkoušejte to!
Ingredience
Počet porcí
4porce Těsto na tarte flambée nebo koupené tarte flambée na 1 tác | |
2 brambory každá cca 150 g | |
200 g zakysané smetany | |
2 černá rajčata | |
100 g horského sýra | |
1 jablko | |
1snítka tymiánu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 kuchyňský kráječ |
Nutriční informace
570
Kalorie
60 g
Sacharidy
19 g
Tuky
16 g
Bílkoviny
Postup
1.
Rozetřete cesto
Těsto na tarte flambée rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
Označit jako dokončené
2.
Připravte přísady
Brambory, rajčata a jablka omyjte. Brambory a rajčata nakrájejte na tenké plátky (dbejte na to, aby byly brambory velmi tenké, aby se dobře propekly), jablko zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Horský sýr nakrájejte na plátky. Tymián omyjte, osušte, otrhejte lístky ze snítky a nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 250 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.
Rozložte prísady
Těsto na tarte flambée potřete zakysanou smetanou, osolte a opepřete. Nyní všechny ingredience rovnoměrně rozetřete na těsto.
Označit jako dokončené
5.
Pečeme Tarte Flambee
Tarte flambée pečte asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.