Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka je bavorská klasika, která by neměla chybět při žádném pořádném občerstvení. Sýrová pomazánka se skládá převážně z camembertu. Přidejte máslo, cibuli a koření. Vše smíchejte a domácí obazda je hotová. Není divu, že obazda znamená v horní němčině “smíšený”. K pomazánce – obazda (psáno také Obatzter nebo Obatzda) se podává chutný preclík nebo silný kus pšeničného chleba. Přeneste atmosféru Oktoberfestu a pravou bavorskou atmosféru na svůj stůl a vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
200 g Camembertu zralého | |
50 g másla | |
1/2 cibule nebo jarní cibulky | |
1lžička kmínu | |
1lžička sladké papriky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
294
Kalorie
2 g
Sacharidy
27 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit na pokojovou teplotu. Camembert nakrájejte na kostičky.
Označit jako dokončené
2.
Připravte oběd
Camembert smíchejte s mletou paprikou a kmínem a lehce rozmačkejte. Nejlépe se to dělá vidličkou. Postupně přidávejte změklé máslo, až vznikne krémová pomazánka. Přidejte cibuli a pomazánku osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
Poznámky
Někteří lidé si do pomazánky rádi přidávají velkou lžíci smetanového sýra pro extra krémovou chuť. Recept můžete kreativně upravit podle následujícího návodu nebo použít jiné bylinky a koření.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.