Císařský trhanec
Císařský koláč je pravděpodobně nejznámějším rakouským dezertem. Husté palačinkové těsto (v Rakousku nazývané také palatschinken) s rozinkami se smaží na velké pánvi a poté se rozdělí na malé chutné kousky. Povrch posypeme moučkovým cukrem, lahodnou vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré: kdo by odolal? Dnes pro vás máme rychlý a snadný recept. Máte rádi palačinky a pokrmy z palačinkového těsta? Pak byste určitě měli vyzkoušet naše tvarohové palačinky, blinis nebo palačinky s červeným sametem!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
140 g mouky | |
50 g cukru | |
4 vejce | |
150ml mléka | |
50 g rozinek | |
1lžička prášku do pečiva | |
30 g másla | |
1špetka soli | |
20 g moučkového cukru |
Pomůcky
1 1 velká pánev |
Nutriční informace
375
Kalorie
54 g
Sacharidy
13 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Oddělte vejce. Žloutky smíchejte s cukrem, moukou, práškem do pečiva a mlékem. Nechte odstát 10 minut. 2. Vyšlehejte bílky: Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
2.
Vyšlehejte bílky
Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
3.
Pečení
Polovinu másla rozpusťte na pánvi. Nalijte těsto a nechte ho ztuhnout. Po otočení je rozdělte na malé kousky a přidejte zbylé máslo. Podávejte s moučkovým cukrem a vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.