Císařský trhanec

Císařský koláč je pravděpodobně nejznámějším rakouským dezertem. Husté palačinkové těsto (v Rakousku nazývané také palatschinken) s rozinkami se smaží na velké pánvi a poté se rozdělí na malé chutné kousky. Povrch posypeme moučkovým cukrem, lahodnou vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré: kdo by odolal? Dnes pro vás máme rychlý a snadný recept. Máte rádi palačinky a pokrmy z palačinkového těsta? Pak byste určitě měli vyzkoušet naše tvarohové palačinky, blinis nebo palačinky s červeným sametem!

Ingredience

Počet porcí
140 g mouky
50 g cukru
4 vejce
150ml mléka
50 g rozinek
1lžička prášku do pečiva
30 g másla
1špetka soli
20 g moučkového cukru
Pomůcky
1 1 velká pánev

Nutriční informace

375 Kalorie
54 g Sacharidy
13 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Oddělte vejce. Žloutky smíchejte s cukrem, moukou, práškem do pečiva a mlékem. Nechte odstát 10 minut. 2. Vyšlehejte bílky: Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
2.

Vyšlehejte bílky

Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
3.

Pečení

Polovinu másla rozpusťte na pánvi. Nalijte těsto a nechte ho ztuhnout. Po otočení je rozdělte na malé kousky a přidejte zbylé máslo. Podávejte s moučkovým cukrem a vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF
Štítky