Domácí müsli

Je granola nedílnou součástí vaší zdravé snídaně? Dobrá volba! Rádi si vyrábíme vlastní domácí. Vždy budete přesně vědět, co v ní je, můžete použít všechny své oblíbené ingredience a upéct ji tak křupavou, jak ji máte rádi. Dnes do křupavého müsli přidáváme lískové a vlašské ořechy, mandle, ovesné vločky a několik dalších ingrediencí. Ale nezapomeňte: můžete být kreativní! Ať už jde o více ořechů, semínek, sušeného ovoce nebo jiný druh sladkosti, vždy si můžete granolu upravit tak, aby byla co nejchutnější. Základní recept zůstává jednoduchý a vždy stejný. Takže si připravte křupavé ingredience a připravte si domácí granolu na příští snídani.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g ovesných vloček
3polévkové lžíce mletého lněného semínka
30 g vlašských ořechů
30 g lískových oříšků
30 g mandlí
2lžíce medu veganská alternativa: agávový sirup
2lžíce kokosového oleje
1lžička skořice nepovinné

Nutriční informace

141 Kalorie
13 g Sacharidy
8 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Vlašské a lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo. Smíchejte je s ovesnými vločkami a lněnými semínky.
Označit jako dokončené
2.

Předehřátí trouby

Předehřejte troubu na 180 °C na horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Granolu smíchejte

Med a kokosový olej zahřejte na mírném ohni a promíchejte. Přidejte směs ořechů a dobře promíchejte. Vše rozprostřete na plech vyložený pergamenovým papírem a pečte asi 30 minut, dokud nezhnědne podle vašich představ. Občas promíchejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Vzduchotěsně zabalené a skladované při pokojové teplotě vydrží granola několik týdnů.
 Uložit jako PDF