Rajčatový quiche

Rajčatový quiche je rychlý a chutný pokrm pro spontánní setkání nebo letní večerní piknik. Podávejte ji s čerstvým salátem a vytvořte vyvážené jídlo, které si všichni zamilují! Náš quiche je veganský a díky různým druhům rajčat je nejen opravdu pěkný, ale také nesrovnatelně chutný. Určitě stojí za vyzkoušení!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 listové těsto lze koupit hotové
1lžíce veganského másla
100 g koktejlových rajčat
2 rajčata
400 g tofu
1 lžíce tapiokového škrobu nebo bramborového škrobu
2lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2lžičky kurkumy
1/2lžičky cibulového prášku
1lžíce sušeného tymiánu
1/2čajové lžičky kala namak černá sůl
2polévkové lžíce neslazené alternativy mléka dle vašeho výběru
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza
Mixér

Nutriční informace

282 Kalorie
19 g Sacharidy
19 g Tuky
8 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rajčata omyjte. Rajčata rozkrojte napůl a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte. Osušte tofu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Předpečení těsta

Listové těsto nakrájejte tak, aby se dalo vložit do kulatého plechu horkovzdušné fritézy vyloženého pečicím papírem, přičemž dávejte pozor na okraje. Základ několikrát propíchněte vidličkou a těsto pečte 10 minut při 180 °C v horkovzdušné fritéze dozlatova.
Označit jako dokončené
3.

Připravte náplň

Tofu, škrob, olivový olej, koření, máslo a mléko rozmixujte v mixéru dohladka. Pokud je náplň tuhá a není homogenní, přidejte ještě trochu veganského mléka.
Označit jako dokončené
4.

Dokončení quiche

Na listové těsto dejte náplň z tofu a navrch rozložte rajčata a bazalku. Quiche pečte v horké fritéze při 180 °C po dobu 30 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete růžičkovou quiche připravit také v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF