Rajčatový quiche
Rajčatový quiche je rychlý a chutný pokrm pro spontánní setkání nebo letní večerní piknik. Podávejte ji s čerstvým salátem a vytvořte vyvážené jídlo, které si všichni zamilují! Náš quiche je veganský a díky různým druhům rajčat je nejen opravdu pěkný, ale také nesrovnatelně chutný. Určitě stojí za vyzkoušení!
Ingredience
Počet porcí
1 listové těsto lze koupit hotové | |
1lžíce veganského másla | |
100 g koktejlových rajčat | |
2 rajčata | |
400 g tofu | |
1 lžíce tapiokového škrobu nebo bramborového škrobu | |
2lžíce olivového oleje | |
3 stroužky česneku | |
1/2lžičky kurkumy | |
1/2lžičky cibulového prášku | |
1lžíce sušeného tymiánu | |
1/2čajové lžičky kala namak černá sůl | |
2polévkové lžíce neslazené alternativy mléka dle vašeho výběru | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza | |
Mixér |
Nutriční informace
282
Kalorie
19 g
Sacharidy
19 g
Tuky
8 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rajčata omyjte. Rajčata rozkrojte napůl a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte. Osušte tofu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Předpečení těsta
Listové těsto nakrájejte tak, aby se dalo vložit do kulatého plechu horkovzdušné fritézy vyloženého pečicím papírem, přičemž dávejte pozor na okraje. Základ několikrát propíchněte vidličkou a těsto pečte 10 minut při 180 °C v horkovzdušné fritéze dozlatova.
Označit jako dokončené
3.
Připravte náplň
Tofu, škrob, olivový olej, koření, máslo a mléko rozmixujte v mixéru dohladka. Pokud je náplň tuhá a není homogenní, přidejte ještě trochu veganského mléka.
Označit jako dokončené
4.
Dokončení quiche
Na listové těsto dejte náplň z tofu a navrch rozložte rajčata a bazalku. Quiche pečte v horké fritéze při 180 °C po dobu 30 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete růžičkovou quiche připravit také v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.