Rajčatová omáčka na pizzu
Výroba vlastní rajčatové omáčky na pizzu je snadná a rychlá. Na rozdíl od hotové omáčky z regálu si navíc můžete omáčku okořenit a zdokonalit podle své chuti a přesně víte, co v ní je. Takže pojďme na to! Vyrobte si vlastní rajčatovou omáčku a potěšte své hosty na příští pizza party nebo si jednoduše dopřejte opravdovou chvilku potěšení jen pro sebe.
Ingredience
Počet porcí
200 g rajčat nakrájených, konzervovaných nebo čerstvých | |
1lžíce sušeného oregana | |
2snítky čerstvé bazalky | |
1lžíce rajčatového protlaku | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
1 lžička třtinového cukru | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
pomůcky
Mixér nepovinné |
Nutriční informace
64
Kalorií
6 g
Sacharidy
4 g
Tuk
1 g
Bílkovin
Postup
1.
Příprava přísad
Pokud používáte čerstvá rajčata, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Dušení
na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek v něm smažte asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Označit jako dokončené
3.
Vaření omáčky
Přidejte všechny ostatní přísady a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a vařte na mírném ohni alespoň 1 minutu. Nechte vychladnout. Podle chuti můžete rajčatovou omáčku po vychladnutí rozmixovat na pyré. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží až 2 týdny.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce vystačí na jednu pizzu.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.