Raclette pánev s bramborami a tuňákem
Raclette pánev s bramborami a tuňákem – Máte chuť na vydatné jídlo z raclette grilu? Pak pro vás máme to pravé. Brambory, tuňák, cibule a aromatický sýr se na vaší malé pánvi spojí a vytvoří skutečně vydatnou pochoutku pro vaše jazýčky. Aby jídlo nebylo příliš suché, doporučujeme naši veganskou zakysanou smetanu. Můžete také vyzkoušet mírně pikantní wasabi dip. Stejně jako u raclette platí i zde: dáme vám nápady – co s pánví uděláte, záleží jen na vaší kreativitě!
Ingredience
Počet porcí
2 velké brambory uvařené a oloupané | |
1/2 červené cibule | |
1konzerva tuňáka ve vlastní šťávě | |
1porce zakysané smetany | |
4plátky raclette sýra | |
1/4svazku pažitky | |
sůl a pepř na dochucení |
Pomůcky
Raclette gril s pánvičkami |
Nutriční informace
111
Kalorie
9 g
Sacharidy
6 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Nakrájejte brambory na tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Tuňáka osušte a vidličkou nahrubo rozdrobte. Pažitku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Naplňte pánve
Navrstvěte do nich brambory, tuňáka, cibuli a zakysanou smetanu. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Označit jako dokončené
3.
Připravte pánve
Vložte je do raclette grilu a pečte přibližně 10 minut do požadovaného stupně propečení. Navrch dejte pažitku a pochutnejte si.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá jedné pánvičce.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.