Plněná rajčata
Plněná rajčata jsou rychlá na přípravu, ale přesto jsou výjimečnou přílohou – na příští grilování nebo jen tak. Vegetariánská náplň z kuskusu dodává receptu ořechový a pikantní nádech. Znalci vědí, že parmezán není vegetariánský. Všem vegetariánům proto doporučujeme, aby se při nákupu poohlédli po vegetariánské alternativě. Pokud sýr zcela vynecháte nebo použijete veganskou alternativu, recept lze snadno přizpůsobit i pro vegany. Dobrou chuť!
Ingredience
Počet porcí
4 velká rajčata | |
100 g kuskusu | |
140 ml vody | |
1špetka cukru | |
1 citron | |
1/4svazku petrželky | |
100 g vegetariánského parmazánu | |
1špetka soli |
Nutriční informace
195
Kalorie
21 g
Sacharidy
7 g
Tuky
12 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava kuskusu
Svařte vodu s cukrem a solí, zalijte kuskus a nechte nabobtnat.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si ingredience
Z citronů vymačkejte šťávu. Nastrouhejte polovinu parmazánu. Vše přidejte do kuskusu.
Označit jako dokončené
3.
Rajčata vykrojte
Omyjte je, odřízněte vrchní část a vyjměte dužinu. Smíchejte ovocnou dřeň s kuskusem.
Označit jako dokončené
4.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 180 °C.
Označit jako dokončené
5.
Naplňte rajčata
Do rajčat nalijte náplň, navrch nastrouhejte zbylý parmazán a přiklopte pokličkou. Pečeme asi 20 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Pokud máte gril s poklicí, rajčata snadno upečete na grilu. Jednoduše grilujte na nepřímém žáru, ne přímo nad plamenem, se zavřeným víkem, dokud nezměkne a sýr se nerozpustí.