Pesto Rosso – červené italské pesto

Domácí pesto Rosso se připravuje snadno a rychle a je dokonalou přílohou k čerstvě uvařeným těstovinám. Kečup mu opravdu nemůže konkurovat. Stačí všechny ingredience hodit do mixéru a mixovat, dokud nedosáhnete dokonalé konzistence, a pak přidat olivový olej. To je vše, co musíte udělat! Kromě toho, že těstoviny okoření, je to také perfektní dárek. Jen to pěkně zabalte. Tedy za předpokladu, že ho nejprve nesníte celý sami.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g sušených rajčat v oleji
30 g piniových oříšků
50 g parmazánu
1/2 svazku bazalky
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix volitelné
nebo mixér

Nutriční informace

128 Kalorie
3 g Sacharidy
10 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rajčata nechte okapat. Bazalku a šalvěj omyjte a osušte. Česnek oloupejte.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte dip

Všechny ingredience vložte do mixéru GrandPrix nebo mixéru a mixujte 10 sekund při vysokých otáčkách. Pomocí stěrky vymačkejte všechny ingredience. Postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Pesto ve vzduchotěsných nádobách vydrží v lednici až dva týdny.
 Uložit jako PDF