Pesto Rosso – červené italské pesto
super snadné
Domácí pesto Rosso se připravuje snadno a rychle a je dokonalou přílohou k čerstvě uvařeným těstovinám. Kečup mu opravdu nemůže konkurovat. Stačí všechny ingredience hodit do mixéru a mixovat, dokud nedosáhnete dokonalé konzistence, a pak přidat olivový olej. To je vše, co musíte udělat! Kromě toho, že těstoviny okoření, je to také perfektní dárek. Jen to pěkně zabalte. Tedy za předpokladu, že ho nejprve nesníte celý sami.
Ingredience
Počet porcí
150 g sušených rajčat v oleji | |
30 g piniových oříšků | |
50 g parmazánu | |
1/2 svazku bazalky | |
2 stroužky česneku | |
100 ml olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix volitelné | |
nebo mixér |
Nutriční informace
128
Kalorie
3 g
Sacharidy
10 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rajčata nechte okapat. Bazalku a šalvěj omyjte a osušte. Česnek oloupejte.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte dip
Všechny ingredience vložte do mixéru GrandPrix nebo mixéru a mixujte 10 sekund při vysokých otáčkách. Pomocí stěrky vymačkejte všechny ingredience. Postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Pesto ve vzduchotěsných nádobách vydrží v lednici až dva týdny.