Mango dezert ve sklenici

Mangový dezert ve sklenici vypadá velmi sofistikovaně, ale jeho příprava je rychlá a snadná. Je to dokonalé překvapení pro hosty po chutné večeři. Tento dezert s mangem a mascarpone přináší na stůl ovocné, krémové letní osvěžení. Náš malý výtvor je hotový za pouhých 30 minut a slibujeme, že se proplíží na vrchol vašeho seznamu oblíbených dezertů. Máte chuť si to vyzkoušet?

Ingredience

Počet porcí
250 g mascarpone
200 ml šlehačky
1 vanilkový lusk nebo 1 sáček vanilkového cukru
2 manga nebo 300 g mraženého manga
100 g sušenek my jsme použili ovesné sušenky
1/2snítky máty nepovinné, na ozdobu
Pomůcky
Kuchyňský robot nepovinné
nebo ruční mixér
4 dezertní sklenice
1 cukrářský sáček na zdobení nepovinné / můžete také použít sáček s ustřiženou špičkou

Nutriční informace

480 Kalorie
30 g Sacharidy
36 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava krému

Šlehačku ušlehejte do tuha. Mascarpone a vanilku vyšlehejte dohladka.
Označit jako dokončené
2.

Příprava manga

Mango oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozmixujte.
Označit jako dokončené
3.

Vrstvení dezertu

Rozdrťte sušenky, pokryjte jimi dno sklenic a přitlačte je. Navrch rozetřete krém (nejlépe pomocí zdobicího sáčku) a přidejte vrstvu mangového pyré. Ozdobte mátou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Vrstvy můžete libovolně měnit. Pokud chcete více ovoce, přidejte druhou vrstvu mangového pyré, nebo pokud chcete více křupavosti, použijte do dezertu více sušenek. Každému chutná něco jiného. A co vám?
Recept vystačí na 4 sklenice.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF