Pečené kaštany

Příprava kaštanů není vůbec složitá. Znáte tuto pochoutku jen z vánočních trhů nebo jarmarků? V tomto receptu se dozvíte, jak si doma upéct kaštany. Můžete je také použít v podzimních receptech. Neváhejte a vyzkoušejte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
Libovolné množství kaštanů nebo sladkých kaštanů

Nutriční informace

364 Kalorie
70 g Sacharidy
4 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Kaštany roztřiďte a ostrým nožem je příčně rozkrojte od špičky k dužině.
Označit jako dokončené
2.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C.
Označit jako dokončené
3.

Pečené kaštany

Položte kaštany na plech a pečte je 20 až 30 minut. Jsou hotové, když slupka na okrajích mírně zčerná a odlupuje se směrem ven. Kaštany nechte vychladnout, oloupejte je a pochutnejte si na nich.
Označit jako dokončené

Poznámky

Protože kaštanů můžete upéct libovolné množství, jedna porce v tomto receptu představuje 200 g kaštanů.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF