Panini rajčata a mozarella
Panini s rajčatami a mozarellou sou skutečnou italskou klasikou se vším, co mají. Jednoduché, s dobrými přísadami ovocně aromatické. Ideální občerstvení mezi jídly. Panini jsou však skvělá aj ako malé občerstvení na bufetu nebo jaká malá večeře. V překladu z italštiny Panino (v jednotném čísle) znamená jednoduše sendvič. Kromě rajčat a mozzarelly můžete panini naplnit aj mnohými jinými pochoutkami. Vaší kreativitě se opět meze nekladou!
Ingredience
Počet porcí
| 8plátků světlého chleba Máte možnost výběru, v dobře zásobených supermarketech můžete koupit i panini chléb | |
| 2 velká rajčata | |
| 150 g mozzarelly | |
| 8ČL pesta genovese | |
| 60 g parmazánu nebo vegetariánského tvrdého sýra | |
| 4stonky čerstvé bazalky | |
| sůl a koření podle chuti |
Pomůcky
| 1 kontaktní gril volitelné |
Nutriční informace
307
kalorie
21 g
sacharidy
17 g
tuky
16 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Rajčata umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Bazalku umyjte, osušte a nahrubo nasekajte. Nastrouhejte parmazán.
Označit jako dokončené
2.
Panini přikryjte
Na každý plátek chleba natřete tenkou vrstvu pesta. Navrch dejte mozzarellu, plátky rajčat, parmazán a bazalku. Dochuťte solí a kořením a na sendvič položte druhý plátek chleba.
Označit jako dokončené
3.
Opekání panini
Panini opečte na kontaktním grilu nebo na pánvi s trochou oleje či v troubě, dokud se sýr nerozpustí a chléb nebude pěkně křupavý.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.