Panini rajčata a mozarella

Panini s rajčatami a mozarellou sou skutečnou italskou klasikou se vším, co mají. Jednoduché, s dobrými přísadami ovocně aromatické. Ideální občerstvení mezi jídly. Panini jsou však skvělá aj ako malé občerstvení na bufetu nebo jaká malá večeře. V překladu z italštiny Panino (v jednotném čísle) znamená jednoduše sendvič. Kromě rajčat a mozzarelly můžete panini naplnit aj mnohými jinými pochoutkami. Vaší kreativitě se opět meze nekladou!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
8plátků světlého chleba Máte možnost výběru, v dobře zásobených supermarketech můžete koupit i panini chléb
2 velká rajčata
150 g mozzarelly
8ČL pesta genovese
60 g parmazánu nebo vegetariánského tvrdého sýra
4stonky čerstvé bazalky
sůl a koření podle chuti
Pomůcky
1 kontaktní gril volitelné

Nutriční informace

307 kalorie
21 g sacharidy
17 g tuky
16 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Rajčata umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Bazalku umyjte, osušte a nahrubo nasekajte. Nastrouhejte parmazán.
Označit jako dokončené
2.

Panini přikryjte

Na každý plátek chleba natřete tenkou vrstvu pesta. Navrch dejte mozzarellu, plátky rajčat, parmazán a bazalku. Dochuťte solí a kořením a na sendvič položte druhý plátek chleba.
Označit jako dokončené
3.

Opekání panini

Panini opečte na kontaktním grilu nebo na pánvi s trochou oleje či v troubě, dokud se sýr nerozpustí a chléb nebude pěkně křupavý.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF