Vyrobte si vlastní arašídové máslo
Výroba vlastního arašídového másla je opravdu jednoduchá. V podstatě rozmixujte ořechy na na lahodný krém: Žádné přídavné látky, žádný cukr, jen ořechy. Skvělé, že? A arašídové máslo je velmi všestranné. Ať už v müsli, v pomazánce, jako přísada do koláčového těsta,nebo jen tak na lžičku na občerstvení: Toto arašídové máslo vydrží až 6 týdnů, ale určitě ho spotřebujete mnohem dříve. Slibujeme!
Bez hodnocení
Nutriční informace
1684
kalorie
28 g
sacharidy
140 g
tuky
65 g
bílkoviny
Postup
1.
Pražte arašídy
Arašídy vložte na pánev bez přidání oeleje a pražte je na středním ohni asi 5 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a lahodnou vůni.
Označit jako dokončené
2.
Připravte arašídové máslo
Ořechy vložte do výkonného mixéru a mixujte na maximální výkon asi 3–5 minut, dokud se z nich nestane tuhý krém. Přidejte olej a sůl a opět důkladně promíchejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Skladujte domácí arašídové máslo ve vzduchotěsné nádobě. V chladničce vydrží 4–6 týdnů.
Jedna porce odpovídá celé nádobě arašídového másla.
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.