Mango chutney
Mangové čatní je velmi univerzální. Milujeme ho jako sladké a pikantní překvapení do hamburgerů nebo sendvičů. Skvěle se hodí i jako pomazánka nebo jemné vylepšení bagety. Chutney okořeníme trochou chilli. Troufnete si to zkusit?
Ingredience
Počet porcí
300 g manga čerstvého nebo mraženého | |
100 ml bílého vinného octa | |
3lžíce třtinového cukru | |
1lžička kurkumy | |
10 g čerstvého zázvoru | |
1lžička kmínu | |
1 limetka | |
1 stroužek česneku | |
1 červená paprika nepovinné | |
1lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér volitelně |
Nutriční informace
76
Kalorie
14 g
Sacharidy
2 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.
Označit jako dokončené
2.
Příprava chutney
V hrnci rozehřejte rostlinný olej. Osmažte v něm chilli, zázvor a česnek. Přidejte mango a dochuťte octem. Přidejte ostatní ingredience a vařte asi 30 minut, dokud mango nezměkne a nezačne se vařit. Podle chuti osolte a opepřete, doslaďte V případě potřeby rozmixujte ručním mixérem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.