Punč z pečených jablek

Pečený jablečný punč je jedním z našich oblíbených teplých nápojů, když je venku opravdu velká zima. Teplá ovocná jablečná šťáva v kombinaci s bílým vínem a rumem, stejně jako lahodná vanilka a rozmarýn. V tomto lahodném nápoji samozřejmě nesmí chybět špetka skořice. Už jen ta myšlenka nás zahřeje u srdce. Vás také? Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
800 ml jablečné šťávy
400 ml bílého vína
200 ml rumu hnědého nebo bílého
1 vanilkový lusk
1 tyčinka skořice
4 hřebíčky
4větvičky rozmarýnu
4lžíce hnědého cukru

Nutriční informace

357 Kalorie
37 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Rozmarýn omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Příprava punče

Jablečný džus s cukrem zahřívejte v hrnci, dokud se cukr nerozpustí. Do hrnce přidejte všechny ostatní ingredience a nechte je alespoň 15 minut luhovat. Dbejte na to, aby se směs nevařila. Koření přeceďte přes jemné sítko a vychutnejte si punč s rozmarýnem a skořicí.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF