Květákový nákyp

Květáková nákyp jsou naším dnešním hvězdným receptem. Spojuje zdravou zeleninu se smetanovou omáčkou a sýrem – dokonalá kombinace. Květák bude dělat společnost brokolici a pórku. Se smetanou a sýrem bude fondán opravdu krémový. Než se nadějete, budete mít po práci připravený skvělý recept, který vám dá rozhodně víc než mražená pizza. Máte rádi květák? Pak byste určitě měli vyzkoušet naši květákovo-pórkovou polévku!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 květák
300 g brokolice
1 pórek
1 cibule
100 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
100 g goudy
50 g parmazánu
1lžíce rostlinného oleje
1lžička muškátového oříšku
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Zapékací mísa

Nutriční informace

317 Kalorie
9 g Sacharidy
20 g Tuky
18 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava květáku a brokolice

Květák a brokolici omyjte, případně odstraňte listy a nakrájejte na malé růžičky. Vařte v mírně osolené vodě asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
Označit jako dokončené
2.

Příprava cibule a pórku

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
3.

Restování

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a 2 minuty na něm osmahněte cibuli. Přidejte pórek a restujte další 3 minuty. Přilijte bílé víno.
Označit jako dokončené
4.

Promíchání omáčky

Bílé víno zredukujte na třetinu, přidejte šlehačku a zeleninový vývar a vařte na mírném ohni. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Označit jako dokončené
5.

Rozehřátí trouby

Nastrouhejte goudu a parmazán. Troubu předehřejte na 180 °C na horním i dolním ohřevu.
Označit jako dokončené
6.

Pečení nákypu

Brokolici a květák vložte do pekáče. Zalijte omáčkou a posypte sýrem. Pečte 25 minut, dokud sýr nezhnědne a zelenina není dobře propečená.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF