Dort s hruškami a gorgonzolou

Hruškový koláč s gorgonzolou je méně sladký, neobvyklý, ale pro ty, kteří mají rádi kombinaci smetanového sýra a hrušek, je skutečnou lahůdkou. Díky své slané přípravě je tento koláč vhodným společníkem nejen ke kávě a čaji, ale může být i chutnou svačinkou kdykoli během dne. Do koláče s gorgonzolou se přidávají mandle, které mu dodávají oříškovou chuť. Neumíte si tuto kombinaci představit? Vyzkoušejte ji!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 ml podmáslí
100 ml rostlinného oleje
200 g hrušek
125 g gorgonzoly
1 vejce
100 g mletých mandlí
25 g cukru
3lžičky prášku do pečiva
1špetka soli
Náčiní
Obdélníková forma na pečení

Nutriční informace

230 Kalorie
7 g Sacharidy
19 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozehřátí trouby

Předehřejte troubu na 200 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
2.

Příprava přísad

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, gorgonzolu natrhejte na malé kousky. Obojí smíchejte s mandlemi.
Označit jako dokončené
3.

Příprava těsta

Ze zbylých přísad vymíchejte hladké těsto a opatrně do něj vmíchejte směs s gorgonzolou.
Označit jako dokončené
4.

Pečení koláče

Vymažte formu a rovnoměrně do ní rozložte těsto. Pečte asi 45 minut. Proveďte test pomocí párátka.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Celý dort je 10 porcí.
 Uložit jako PDF