Nejlepší muffiny z horkovzdušné fritézy

Pečte ty nejlepší muffiny pouze horkým vzduchem

Pečete muffiny v horkovzdušné fritéze? Rozhodně! Je to velmi rychlé a snadné řešení. Zvlášť když vám stačí jen pár kousků muffinu. Fritézu nemusíte předehřívat, což šetří čas i energii. Navíc se nemusíte bát, že se muffiny upečou nerovnoměrně. Díky proudícímu vzduchu budou tyto dobroty na povrchu krásně křupavé. Líbí se vám recept? Tak tedy vyzkoušejte nejlepší muffiny z horkovzdušné fritézy.

Pokud máte rádi pečení ve fritéze, doporučujeme vyzkoušet naše sušenky s arašídovým máslem nebo šneci z listového těsta se skořicí. Musíme říct: jsme jejich skutečnými fanoušky!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
125 g mouky
75 g cukru
1balíček vanilkového cukru
2lžičky jedlé sody
100 g veganské čokolády jsme si vzali jemnou hořkou čokoládu
40 g rostlinného oleje mandlového mléka
1lžička citronové šťávy
75 g veganského jogurtu použili jsme ovesný jogurt
Pomůcky
6 forem na muffiny Doporučujeme silikonové formy, protože papírové formy se často deformují.
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

282 Kalorie
39 g Sacharidy
12 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Hnětení těsta

Všechny ingredience kromě čokolády smíchejte v těsto. Čokoládu nasekejte a vmíchejte do těsta.
Označit jako dokončené
2.

Pečení muffinů

Čokoládové těsto rozdělte do 6 formiček na muffiny, vložte do horkovzdušné fritézy a pečte při 150 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete muffiny také péct přibližně 20 minut v konvektomatu při 180 °C.
 Uložit jako PDF