Nejlepší muffiny z horkovzdušné fritézy
super snadné
Pečte ty nejlepší muffiny pouze horkým vzduchem
Pečete muffiny v horkovzdušné fritéze? Rozhodně! Je to velmi rychlé a snadné řešení. Zvlášť když vám stačí jen pár kousků muffinu. Fritézu nemusíte předehřívat, což šetří čas i energii. Navíc se nemusíte bát, že se muffiny upečou nerovnoměrně. Díky proudícímu vzduchu budou tyto dobroty na povrchu krásně křupavé. Líbí se vám recept? Tak tedy vyzkoušejte nejlepší muffiny z horkovzdušné fritézy.
Pokud máte rádi pečení ve fritéze, doporučujeme vyzkoušet naše sušenky s arašídovým máslem nebo šneci z listového těsta se skořicí. Musíme říct: jsme jejich skutečnými fanoušky!
Ingredience
Počet porcí
125 g mouky | |
75 g cukru | |
1balíček vanilkového cukru | |
2lžičky jedlé sody | |
100 g veganské čokolády jsme si vzali jemnou hořkou čokoládu | |
40 g rostlinného oleje mandlového mléka | |
1lžička citronové šťávy | |
75 g veganského jogurtu použili jsme ovesný jogurt |
Pomůcky
6 forem na muffiny Doporučujeme silikonové formy, protože papírové formy se často deformují. | |
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
282
Kalorie
39 g
Sacharidy
12 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Hnětení těsta
Všechny ingredience kromě čokolády smíchejte v těsto. Čokoládu nasekejte a vmíchejte do těsta.
Označit jako dokončené
2.
Pečení muffinů
Čokoládové těsto rozdělte do 6 formiček na muffiny, vložte do horkovzdušné fritézy a pečte při 150 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete muffiny také péct přibližně 20 minut v konvektomatu při 180 °C.