Hummus
Hummus je dip připravovaný převážně z drcené cizrny. Jedná se o orientální specialitu, která je oblíbená zejména s mezze (malými předkrmy) nebo s chlebem. Namísto kupování hotového hummusu v supermarketu si ho můžete připravit sami, protože tak přesně víte, co v něm je. Recept je navíc velmi jednoduchý a hummus si můžete ochutit podle svých představ. Musíte to vyzkoušet! Máte chuť na ještě více orientálních chutí? Pak se podívejte na naše recepty z levantské kuchyně!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
240 g cizrny (z plechovky nebo sklenice | |
1 citron | |
3 lžíce tahini | |
3lžíce olivového oleje | |
2 stroužky česneku | |
1 lžička kmínu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér |
Nutriční informace
208
Kalorie
10 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
oloupejte a nahrubo nasekejte česnek. Cizrnu dobře slijte. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Rozmixujte hummus
Všechny ingredience rozmixujte najemno v mixéru a dochuťte solí a pepřem. V případě potřeby přidejte trochu olivového oleje, abyste získali konzistenci.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.