Hummus

Hummus je dip připravovaný převážně z drcené cizrny. Jedná se o orientální specialitu, která je oblíbená zejména s mezze (malými předkrmy) nebo s chlebem. Namísto kupování hotového hummusu v supermarketu si ho můžete připravit sami, protože tak přesně víte, co v něm je. Recept je navíc velmi jednoduchý a hummus si můžete ochutit podle svých představ. Musíte to vyzkoušet! Máte chuť na ještě více orientálních chutí? Pak se podívejte na naše recepty z levantské kuchyně!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
240 g cizrny (z plechovky nebo sklenice
1 citron
3 lžíce tahini
3lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička kmínu
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixér

Nutriční informace

208 Kalorie
10 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

oloupejte a nahrubo nasekejte česnek. Cizrnu dobře slijte. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Rozmixujte hummus

Všechny ingredience rozmixujte najemno v mixéru a dochuťte solí a pepřem. V případě potřeby přidejte trochu olivového oleje, abyste získali konzistenci.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF