Cizrnová polévka

Cizrnová polévka se připravuje rychle. Je také veganská, plná dobrých ingrediencí a díky kajenskému pepři je úžasně pikantní. Vyzkoušejte náš recept a nechte se zahřát zevnitř. Máte rádi polévky? Máme pro vás připraveny další recepty!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
240 g cizrny z plechovky nebo sklenice
1 cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
200 g brambor voskové
3/4 l zeleninového vývaru
1lžíce rajčatového protlaku
1lžíce olivového oleje
1lžička sušeného oregana
1lžička sušeného tymiánu
1/2lžičky kajenského pepře
1/2svazku čerstvé petrželky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

178 Kalorie
24 g Sacharidy
5 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

oloupejte mrkev a brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Cizrnu dobře slijte.
Označit jako dokončené
2.

Zeleninu osmahněte

Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek restujte 2 minuty. Přidejte mrkev a brambory a vařte 4 minuty.
Označit jako dokončené
3.

Podlijte

Přilijte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Označit jako dokončené
4.

Koření

Přidejte rajčatový protlak, oregano, tymián, petrželku, cizrnu a kajenský pepř. Opět vařte 10 minut.
Označit jako dokončené
5.

Polévku dochuťte

Podle potřeby dochuťte solí, pepřem, kajenským pepřem a rajčatovým protlakem a vařte, dokud polévka nezhoustne a nebude krémová.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF