Cizrnová polévka
Cizrnová polévka se připravuje rychle. Je také veganská, plná dobrých ingrediencí a díky kajenskému pepři je úžasně pikantní. Vyzkoušejte náš recept a nechte se zahřát zevnitř. Máte rádi polévky? Máme pro vás připraveny další recepty!
Ingredience
Počet porcí
240 g cizrny z plechovky nebo sklenice | |
1 cibule | |
1 stroužek česneku | |
2 mrkve | |
200 g brambor voskové | |
3/4 l zeleninového vývaru | |
1lžíce rajčatového protlaku | |
1lžíce olivového oleje | |
1lžička sušeného oregana | |
1lžička sušeného tymiánu | |
1/2lžičky kajenského pepře | |
1/2svazku čerstvé petrželky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
178
Kalorie
24 g
Sacharidy
5 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
oloupejte mrkev a brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Cizrnu dobře slijte.
Označit jako dokončené
2.
Zeleninu osmahněte
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek restujte 2 minuty. Přidejte mrkev a brambory a vařte 4 minuty.
Označit jako dokončené
3.
Podlijte
Přilijte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Označit jako dokončené
4.
Koření
Přidejte rajčatový protlak, oregano, tymián, petrželku, cizrnu a kajenský pepř. Opět vařte 10 minut.
Označit jako dokončené
5.
Polévku dochuťte
Podle potřeby dochuťte solí, pepřem, kajenským pepřem a rajčatovým protlakem a vařte, dokud polévka nezhoustne a nebude krémová.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.