Grilovaný sýr halloumi
super snadné
Halloumi v citronovo-bazalkové marinádě
Náš oblíbený recept na grilovaný sýr halloumi je marinovat ho v lahodné a aromatické citronovo-bazalkové marinádě. Sýr je nejlepší marinovat den předem, aby skutečně nasál všechny chutě. Pak už jen položte na gril, abyste měli na sýru pěkné grilovací stopy a dobrou chuť! Chcete se o halloumi dozvědět více? Pak se podívejte na našeho skvělého průvodce: Sýr Halloumi je poklad z Řecka, seznamte se s ním!
Ingredience
Počet porcí
600 g halloumi | |
1 citron | |
1/2svazku bazalky | |
4lžíce olivového oleje | |
2 stroužky česneku | |
sůl a pepř |
Pomůcky
Gril Halloumi můžete připravit také na pánvi. |
Nutriční informace
561
Kalorie
5 g
Sacharidy
45 g
Tuky
33 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nakrájejte halloumi na požadovaný tvar.
Označit jako dokončené
2.
Marinování halloumi
Všechny ingredience vložte do uzavíratelného sáčku nebo vzduchotěsné misky, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Označit jako dokončené
3.
Předehřátí grilu
Předehřejte gril na 170 °C.
Označit jako dokončené
4.
Grilovaný sýr halloumi
Sýr halloumi položte na grilovací rošt a grilujte z obou stran 3–5 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.