Grilovaný sýr halloumi

Halloumi v citronovo-bazalkové marinádě

Náš oblíbený recept na grilovaný sýr halloumi je marinovat ho v lahodné a aromatické citronovo-bazalkové marinádě. Sýr je nejlepší marinovat den předem, aby skutečně nasál všechny chutě. Pak už jen položte na gril, abyste měli na sýru pěkné grilovací stopy a dobrou chuť! Chcete se o halloumi dozvědět více? Pak se podívejte na našeho skvělého průvodce: Sýr Halloumi je poklad z Řecka, seznamte se s ním!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
600 g halloumi
1 citron
1/2svazku bazalky
4lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Pomůcky
Gril Halloumi můžete připravit také na pánvi.

Nutriční informace

561 Kalorie
5 g Sacharidy
45 g Tuky
33 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nakrájejte halloumi na požadovaný tvar.
Označit jako dokončené
2.

Marinování halloumi

Všechny ingredience vložte do uzavíratelného sáčku nebo vzduchotěsné misky, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Označit jako dokončené
3.

Předehřátí grilu

Předehřejte gril na 170 °C.
Označit jako dokončené
4.

Grilovaný sýr halloumi

Sýr halloumi položte na grilovací rošt a grilujte z obou stran 3–5 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF