Veganská čokoládová zmrzlina
super snadné
Veganská čokoládová zmrzlina ze zmrzlinovače
Veganská čokoládová zmrzlina? Věděli jste, že jeho příprava je velmi jednoduchá? Samozřejmě ji můžete připravit i s alternativou mléka a smetany. Nicméně si myslíme, že tato verze s aquafabou a 70% veganskou čokoládou má opravdu krémovou konzistenci. Aquafaba je voda z cizrny, která se skvěle hodí ke šlehání, podobně jako šlehané bílky. S ní a rozpuštěnou čokoládou nestojí veganskému požitku ze zmrzliny ze zmrzlinovače nic v cestě. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept!
Ingredience
Počet porcí
150 g aquafaby – veganského vaječného bílku voda z cizrny | |
100 g veganské hořké čokolády 70% obsah kakaa | |
30 g moučkového cukru | |
2lžíce kakaa na pečení | |
1špetka soli |
Pomůcky
Zmrzlinovač |
Nutriční informace
350
Kalorie
42 g
Sacharidy
16 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rozpusťte 80 g čokolády ve vodní lázni. Zbytek čokolády nasekejte. Akvafabu vyšlehejte se solí do tuha.
Označit jako dokončené
2.
Směs na zmrzlinu promíchejte
Do aquafaby prosejte moučkový cukr a kakao na pečení a vmíchejte do směsi. Čokoládu míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
Označit jako dokončené
3.
Zmrazení zmrzliny
Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 35 minut. Na poslední 2 minuty vmíchejte zbývající čokoládu. Vychutnejte si je ihned nebo je uložte do mrazáku. Před konzumací je nechte přibližně 15 minut rozmrazit.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.