Dýňové Cinnamon Rolls

Dýňové cinnamon rolls: sladká chuť podzimu

Představte si okouzlující chuť a vůni časného podzimního rána. Dýňové Cinnamon Rolls jsou dokonalým společníkem pro toto roční období, zahřejí vás a potěší svou neodolatelnou sladkostí. Tento recept přináší tradiční pochoutku v novém světle. Přidáním dýňového pyré dosáhnete dokonalé harmonie mezi klasickou a sezónní chutí.

Přejít na recept

Skořicové rohlíčky, známé také jako skořicoví šneci, mají své kořeny ve Švédsku, kde se tradičně nazývají kanelbullar. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě a v průběhu času se vyvinulo mnoho variant, které odrážejí místní chutě a tradice. Náš recept s dýňovým pyré představuje moderní pojetí této oblíbené klasiky, které vám umožní vychutnat si podzim s každým soustem.

Kdy si dopřát dýňové skořicové rohlíčky

Dýňové skořicové rohlíčky jsou ideální volbou k snídani, odpolednímu čaji nebo jako sladké pohoštění, které dodá hřejivou a útulnou atmosféru každé podzimní oslavě. Její kořeněná a sladká chuť je dokonalým doplňkem k horké kávě nebo čaji a poskytuje pohodlí a potěšení v chladných podzimních dnech.

Usnadněte si přípravu

Pokud jste připraveni posunout své pečení na vyšší úroveň a chcete objevit další inspirativní recepty, v našem archivu receptů najdete spoustu inspirace a výzev. Nabízíme vám bohatou sbírku jedinečných a poutavých nápadů na pečení.

Malý trik, který vám usnadní přípravu, spočívá v použití těsta zakoupeného v obchodě. Další? Se šleháním vám pomůže kuchyňský robot. Je to skvělý pomocník, který vám ušetří spoustu času a námahy téměř u každého receptu. A protože náš recept je až na 8 kusů dýňových skořicových rohlíčků, myslete také na to, jak si je uchovat na příští snídani. S vkusnou dózou získáte nejen úložný prostor, ale také dekoraci do kuchyně.

Dýňové cinnamon rolls jsou výjimečnou sladkou pochoutkou, která obohatí vaši sbírku podzimních kuchařek. Její jedinečná chuť a vůně vás zahřeje a potěší v chladných podzimních dnech a zanechá ve vás pocit pohody a spokojenosti.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1balení listového těsta 275 g
3lžíce másla
100 g dýňového pyré
100 g hnědého cukru
1lžíce skořice
Na polevu
3lžíce smetanového sýra
2lžíce javorového sirupu
1vrchovatá lžíce dýňového pyré
1lžička vanilkového extraktu

Nutriční informace

239 Kalorie
30 g Sacharidy
12 g Tuky
2 g Bílkoviny

Produkty pro hobby pekaře

Postup

1.

Připravte si ingredience

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Těsto rozválejte na pomoučené desce. Těsto potřete máslem, pak dýňovým pyré a posypte hnědým cukrem a skořicí.
Označit jako dokončené
2.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Vyválejte dýňové cinnamon rolls

Těsto podélně rozválejte. Roládu rozdělte na 8 stejných dílů a ostrým nožem nebo zubní nití je nakrájejte. Skořicové rohlíčky vložte řeznou stranou nahoru do formy na pečení (můžete ji vyložit pečicím papírem, vymazat tukem nebo dno potřít krémem). Pečte asi 25 minut dozlatova.
Označit jako dokončené
4.

Příprava polevy

Všechny ingredience na polevu vyšlehejte do krémové konzistence a přelijte jimi vychladlé dýňové cinnamon rolls. Dobrou chuť!
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové hodnoty se odhadují podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF