Dýňové sušenky

Oslava podzimního období: dýňové sušenky

Podzim je obdobím sklizně, které nám přináší mnoho krásně barevných a chutných plodin. Jsou ideální pro vytváření kulinářských mistrovských děl. Královnou podzimního menu je dýně, která nás může inspirovat k vyzkoušení nových receptů. Od dýňového pečiva po sladkosti. Dýňové sušenky jsou jedním z takových jednoduchých, ale výjimečných receptů, které oslavují tuto královnu podzimu.

Přejít na recept

Pečení je tradice, která nás spojuje s rodinou a přáteli. Dýňové sušenky jsou moderní novinkou, která kombinuje tradiční ingredience s moderními postupy. V našem archivu najdete spoustu další inspirace a tipů, které vám pomohou vytvořit úžasné recepty, které zahřejí vaše srdce i žaludek.

Klíčem k úspěchu je použití kvalitních surovin a správných nástrojů. Šikovný kuchyňský robot je vaším spojencem při přípravě dokonale hladkého a homogenního těsta. Zkrátí vám to čas strávený v kuchyni a výsledek bude vždy o něco lepší, než kdybyste suroviny zpracovávali ručně. Mezitím si můžete dopřát latté s dýňovým kořením nebo jiný horký nápoj, který vám vykouzlí úsměv na tváři.

Sladká chuť podzimu

Dýňové sušenky jsou víc než jen sladká pochoutka. Jsou oslavou podzimu, která vám představí jedinečnou chuť a strukturu dýní. Tyto sušenky jsou ideální sladkostí, o kterou se můžete podělit s rodinou a přáteli u šálku teplého nápoje.

Recept na dýňové sušenky je jednoduchý a rychlý, takže si pečení můžete užít bez stresu. Výsledné sušenky jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř měkké a jemné, s bohatou chutí dýně a koření, která je synonymem podzimu. Nechte se inspirovat a zažijte sladké chvíle štěstí při pečení těchto úžasných dýňových sušenek.

Dýně je také zdravá

Dýně je nejen chutná, ale také výživná součást našeho jídelníčku. Je bohatá na vitaminy, minerály a antioxidanty, které mohou přispět k celkovému zdraví. Vitamin A, který je v dýni hojně zastoupen, podporuje dobrý zrak, zdraví pokožky a imunitní systém. Dýně obsahuje také vitamin C, který podporuje imunitní systém, a vitamin E, který je známý svými antioxidačními vlastnostmi. Díky obsahu vlákniny může dýně podpořit zdraví trávicího traktu a pomáhat udržovat pocit sytosti. Dýňová semínka, která se často objevují v receptech z dýně, jsou také vynikajícím zdrojem zdravých tuků a hořčíku. Až se tedy pustíte do pečení dýňových sušenek, nezapomeňte, že si nejen připravíte lahodnou pochoutku, ale také do svého těla dostanete cenné živiny, které podpoří vaše zdraví a pohodu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
220 g másla
280 g cukru
1 žloutek
280 g mouky typ 405
3lžíce javorového sirupu
80 g dýňového pyré
1lžička jedlé sody
1/2lžičky prášku do pečiva
1špetka soli
1lžička skořice
2lžíce perníkového koření
Pomůcky
Kuchyňský robot

Nutriční informace

257 Kalorie
34 g Sacharidy
12 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
2.

Rozpustit máslo

Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni a míchejte, dokud nezíská zlatavou barvu. Nechte ho 20 minut chladit, ale nenechte ho ztuhnout.
Označit jako dokončené
3.

Smíchejte suché přísady

Smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici.
Označit jako dokončené
4.

Příprava těsta

Hnědý cukr a máslo vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky, javorový sirup, dýňové pyré a vanilkový extrakt. Pokud je těsto příliš řídké, dejte ho na 20 minut do chladničky.
Označit jako dokončené
5.

Pečení sušenek

Těsto rozdělte na 16 dílů, vytvarujte kuličky a obalte je v perníkovém koření. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, lehce přitlačte a pečte 15 minut. Nechte vychladnout a vychutnejte si je!
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF