Dýňové rizoto

Dýňové rizoto je spolu s houbovým rizotem naprostou klasikou. Dlouho dušené rizoto s dýní vás na podzim a v zimě určitě zahřeje zevnitř. Rizoto je pro nás absolutní potravou pro duši. Další výhoda: pokud si koupíte parmazán ve veganské verzi, je rizoto vhodné i pro vegany. Chcete si ho vyzkoušet? Pak se chopte našeho rychlého a snadného receptu a pusťte se do vaření!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g dýně Hokkaido
400 g Arborio rýže nebo jiná rýže na rizoto
2 šalotky
1 l zeleninového vývaru
200 ml bílého vína
80 g parmazánu v případě potřeby použijte vegetariánský nebo veganský sýr
1lžičky muškátový oříšek
1lžíce dýňového oleje
1/4svazku petrželové natě
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

395 Kalorie
62 g Sacharidy
6 g Tuky
16 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Hokkaido rozkrojte, oloupejte a zbavte jadérek. Nakrájejte ho na kostky. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Ingredience poduste

Dýňový olej, dýně a šalotka se restujte asi 5 minut. Současně v druhém hrnci ohřejte zeleninový vývar.
Označit jako dokončené
3.

Přilijte rizoto

Do hrnce přidejte rýži na rizoto a vařte ji asi 1 minutu. Zjemněte bílým vínem a zredukujte na třetinu. Postupně přidávejte zeleninový vývar, nechte ho vařit a přidávejte další vývar, dokud se rýže na rizoto neuvaří.
Označit jako dokončené
4.

Rizoto dolaďte

Rizoto osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem a nastrouhejte parmazán. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Rizoto ozdobte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF