Pumpkin Pie

Pumpkin Pieje skutečnou americkou klasikou. Na podzim a zejména na Halloween si ho nemůžeme nechat ujít! Dnes vám proto nabízíme jednoduchý recept na lahodný a krémový dýňový koláč, jako vystřižený z kuchařky. Nezaměňovat s dýňovým koláčem, na který máme jiný recept.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g mouky
1lžička prášku do pečiva
75 g hnědého cukru
100 g másla
1 vejce
1/2 citronu
1špetka soli
Náplň
600 g dýně Hokkaido
4 vejce
20 g čerstvého zázvoru
1špetka muškátového oříšku
1špetka hřebíčku
1lžička skořice
1lžíce javorového sirupu
200 ml smetany
100 ml vody
50 g hnědého cukru
Nástroje
Forma na tartaletky
Kuchyňský robot volitelně
nebo ruční mixér

Nutriční informace

284 Kalorie
34 g Sacharidy
14 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Odšťavněte citron a nastrouhejte kůru. Obě těsta smíchejte se studeným máslem, moukou, práškem do pečiva, cukrem a vejcem, až vznikne hladké kulaté těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
Označit jako dokončené
2.

Příprava náplně

Rozkrojte dýni na polovinu a odstraňte semínka. Nakrájejte ji na kostičky a vařte ve vodě asi 15 minut doměkka. Vodu slijte a kousky dýně rozmačkejte. Přidejte smetanu, cukr, javorový sirup, skořici, zázvor, hřebíček a vejce a vymíchejte do krémové konzistence.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Pečení Pumpkin Pie

Těsto opět promícháme a rozválíme do formy na koláč tak, aby těsto pokrylo i okraje formy. Těsto vložte do formy, lehce ho přitlačte a několikrát propíchněte vidličkou. Na těsto nalijte náplň a pečte 1 hodinu.
Označit jako dokončené

Poznámky

Trocha skořicového krému je skvělým doplňkem dýňového koláče.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF