Pumpkin Pie
Pumpkin Pieje skutečnou americkou klasikou. Na podzim a zejména na Halloween si ho nemůžeme nechat ujít! Dnes vám proto nabízíme jednoduchý recept na lahodný a krémový dýňový koláč, jako vystřižený z kuchařky. Nezaměňovat s dýňovým koláčem, na který máme jiný recept.
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
250 g mouky | |
1lžička prášku do pečiva | |
75 g hnědého cukru | |
100 g másla | |
1 vejce | |
1/2 citronu | |
1špetka soli |
Náplň
600 g dýně Hokkaido | |
4 vejce | |
20 g čerstvého zázvoru | |
1špetka muškátového oříšku | |
1špetka hřebíčku | |
1lžička skořice | |
1lžíce javorového sirupu | |
200 ml smetany | |
100 ml vody | |
50 g hnědého cukru |
Nástroje
Forma na tartaletky | |
Kuchyňský robot volitelně | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
284
Kalorie
34 g
Sacharidy
14 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Odšťavněte citron a nastrouhejte kůru. Obě těsta smíchejte se studeným máslem, moukou, práškem do pečiva, cukrem a vejcem, až vznikne hladké kulaté těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
Označit jako dokončené
2.
Příprava náplně
Rozkrojte dýni na polovinu a odstraňte semínka. Nakrájejte ji na kostičky a vařte ve vodě asi 15 minut doměkka. Vodu slijte a kousky dýně rozmačkejte. Přidejte smetanu, cukr, javorový sirup, skořici, zázvor, hřebíček a vejce a vymíchejte do krémové konzistence.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Pečení Pumpkin Pie
Těsto opět promícháme a rozválíme do formy na koláč tak, aby těsto pokrylo i okraje formy. Těsto vložte do formy, lehce ho přitlačte a několikrát propíchněte vidličkou. Na těsto nalijte náplň a pečte 1 hodinu.
Označit jako dokončené
Poznámky
Trocha skořicového krému je skvělým doplňkem dýňového koláče.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.