Dýňová polévka

Dýňová polévka vás po chladné a dlouhé podzimní procházce zahřeje jako žádná jiná. Proto pro vás dnes máme recept na dýňovou polévku Hokkaido. Má několik výhod: je veganská, zdravá, plná vitamínů, má skvělou barvu a velmi snadno se připravuje. Naše veganská dýňová polévka obsahuje kromě dýně také mrkev a zázvor. Připravujeme ji také s krémovým kokosovým mlékem. Vyzkoušejte ji! Pokud máte doma termo mixér, jako je například náš GrandPrix, můžete polévku snadno připravit v ní. Doporučujeme s lahodným křupavým kouskem dýňového chleba!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
600 g dýně hokaido
400 g mrkve
20 g čerstvého zázvoru
1 cibule
1lžíce rostlinného oleje
700 ml zeleninového vývaru
300 ml kokosového mléka
1lžíce sójové omáčky
1/2 citronu
Pomůcky
GrandPrix
nebo 1 velký hrnec a 1 tyčový mixér nebo mixér

Nutriční informace

261 Kalorie
23 g Sacharidy
16 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Rozpulte dýni a vyjměte semínka. Oloupejte zázvor, mrkev a cibuli. Vše nakrájejte na kostky.
Označit jako dokončené
2.

Uvařte polévku

Rostlinný olej nebo margarín dejte do velkého hrnce (nebo do hrnce v přístroji GrandPrix). Na středním plameni osmahněte cibuli, zázvor, mrkev a dýni. Přilijte vývar a vše vařte 20 minut.
Označit jako dokončené
3.

Pyré

Polévku rozmixujte najemno ručním mixérem (nebo v mixéru GrandPrix při rychlosti 8 po dobu 20 sekund).
Označit jako dokončené
4.

Polévku ochuťte

Vmíchejte kokosové mléko a dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a sójovou omáčkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud chcete, můžete si semínka hokkaido ponechat, umýt je a opéct.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF