Dýňový koláč
Je těžké si představit náš repertoár podzimního pečení bez dýňového koláče. Jednoduchý piškotový dort je jedním z našich nejoblíbenějších, stejně jako dýňový koláč a dýňové cup cakes. Protože se dá rychle připravit, chutná velmi lahodně a jako koláč na pečení zasytí mnoho lidí. Existuje tedy mnoho výhod, kterým prostě nemůžeme konkurovat. Vyzkoušejte náš chutný recept a nechte se přesvědčit.
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
900 g dýně Hokkaido | |
3 vejce | |
250 g cukru | |
375 g mouky | |
120 g másla | |
1sáček prášku do pečiva | |
1špetka soli | |
1lžička skořice | |
1sáček vanilkového pudinkového prášku |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
303
Kalorie
52 g
Sacharidy
8 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava dýně
750 g dýně nakrájejte na kostičky a vařte ve vodě 20 minut doměkka. Poté je sceďte a rozmixujte na pyré. Zbytek dýně nastrouhejte najemno.
Označit jako dokončené
2.
Umíchejte těsto
Rozpusťte máslo. Vyšlehejte nastrouhanou dýni, cukr, vejce, skořici a sůl. Přidejte mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek. Nakonec vmíchejte dýňové pyré a vše zpracujte v hladké těsto.
Označit jako dokončené
3.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Pečení dýňového koláče
Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte asi 30 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.