Dýňová polévka
Dýňová polévka vás po chladné a dlouhé podzimní procházce zahřeje jako žádná jiná. Proto pro vás dnes máme recept na dýňovou polévku Hokkaido. Má několik výhod: je veganská, zdravá, plná vitamínů, má skvělou barvu a velmi snadno se připravuje. Naše veganská dýňová polévka obsahuje kromě dýně také mrkev a zázvor. Připravujeme ji také s krémovým kokosovým mlékem. Vyzkoušejte ji! Pokud máte doma termo mixér, jako je například náš GrandPrix, můžete polévku snadno připravit v ní. Doporučujeme s lahodným křupavým kouskem dýňového chleba!
Ingredience
Počet porcí
600 g dýně hokaido | |
400 g mrkve | |
20 g čerstvého zázvoru | |
1 cibule | |
1lžíce rostlinného oleje | |
700 ml zeleninového vývaru | |
300 ml kokosového mléka | |
1lžíce sójové omáčky | |
1/2 citronu |
Pomůcky
GrandPrix | |
nebo 1 velký hrnec a 1 tyčový mixér nebo mixér |
Nutriční informace
261
Kalorie
23 g
Sacharidy
16 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Rozpulte dýni a vyjměte semínka. Oloupejte zázvor, mrkev a cibuli. Vše nakrájejte na kostky.
Označit jako dokončené
2.
Uvařte polévku
Rostlinný olej nebo margarín dejte do velkého hrnce (nebo do hrnce v přístroji GrandPrix). Na středním plameni osmahněte cibuli, zázvor, mrkev a dýni. Přilijte vývar a vše vařte 20 minut.
Označit jako dokončené
3.
Pyré
Polévku rozmixujte najemno ručním mixérem (nebo v mixéru GrandPrix při rychlosti 8 po dobu 20 sekund).
Označit jako dokončené
4.
Polévku ochuťte
Vmíchejte kokosové mléko a dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a sójovou omáčkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud chcete, můžete si semínka hokkaido ponechat, umýt je a opéct.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.