Domácí sójové mléko

Sójové mléko má mnoho zdraví prospěšných účinků a obsahuje řadu živin. Rostlinné bílkoviny jsou zdravé, a proto vám prospívají. Mléko podávejte jako horký nápoj s tradičními čínskými nudlemi nebo přílohami. Můžete si ji vychutnat jako zdravou čínskou nebo tchajwanskou snídani, v müsli, smoothie nebo s ovesnou kaší. Můžete si také připravit chia pudink, palačinky nebo tofu. Doporučujeme používat geneticky nemodifikovanou bio sóju. Seženete je v bioprodejnách a dobře zásobených supermarketech.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
50 g sušených sójových bobů mohou být loupané
1špetka mořské soli
1lžička kokosového květového cukru nepovinné, nebo jiné sladidlo
Pomůcky
Výrobník mléka

Nutriční informace

26 Kalorie
2 g Sacharidy
1 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava sójových bobů

Sójové boby důkladně propláchněte vodou a namočte je přes noc do vody. Druhý den je slijte a několikrát propláchněte. Ze sójových bobů odstraňte slupku. Znovu je slijte a dejte stranou.
Označit jako dokončené
2.

Připravte výrobník mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro „Namočené sójové boby“. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko můžete ihned vypít. Zbytek přelijte do láhve s těsně přiléhajícím uzávěrem a uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml sójového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF